Alma IT beställer Flexenclosures eSite x10 till projekt i centrala Afrika

24:e Juni 2019
Stockholm, Sverige

Alma IT, en tjänsteleverantör inom telekom och IT, har gjort en beställning på Flexenclosures eSite x10 avancerade kraftregleringssystem för telekomanläggningar. eSite x10 kommer att svara för kraftförsörjningen på basstationer hos en telekomoperatör i centrala Afrika. 

Flexenclosure har fått en beställning från Alma IT på 100 st. eSite x10 kraftregleringssystem för basstationer och telekom-master. eSite x10 är världens första kraftregleringssystem som utvecklats helt enligt telekomstandarder för utomhusbruk. eSite används för att ge stabil och pålitlig elkraft åt basstationer och telekom-master där tillförlitliga elkraftnät saknas.

För att optimera prestanda för varje enskild telekomanläggning, kommer Alma IT använda sig av eSites inbyggda system för fjärrhantering – eSite Tools – som har omfattande funktionalitet för övervakning, styrning och felfri rapportering av data från varje enskild eSite till en driftcentral.

“Vårt mål är att använda den mest innovativa och tekniskt avancerade infrastrukturen i alla våra projekt och vi är mycket imponerade av eSite x10,” säger Dan Stern, VP BizDev, Alma IT.  ”Alma IT har omfattande erfarenhet av att idriftta nätverk runtom i Afrika och vi ser stor potential att samarbeta med Flexenclosure som partner för framtida eSite projekt framöver.”

eSite x10 - Vara (2)

Alma IT har mer än 200 lokalt anställda runtom Afrika och kommer att ansvara för idrifttagningen av eSite x10 under Flexenclosures överseende. Leverans av eSite från Flexenclosures produktionsanläggning i Sverige har redan påbörjats och utbildning av Alma IT:s lokala installationsteam står näst på tur.

“Vår robusta eSite x10 har visat sig vara ett idealt kraftregleringssystem för att klara av utmaningarna i afrikansk miljö,” säger Mattias Karlsson, Managing Director, eSite, Flexenclosure. ”Inte nog med att eSite x10 levererar högsta prestanda och tillförlitlighet i tuffast möjliga driftsmiljö, den ger även en väldigt låg total driftskostnad.”

Flexenclosure har varit verksamma i Afrika under lång tid med projekt levererade i 16 länder runtom kontinenten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David King
VD, Flexenclosure
Telefon: 0510-427 000
E-post: david.king@flexenclosure.com

Om Flexenclosure

Flexenclosure utvecklar och levererar prisbelönta kraftregleringssystem för basstationer och telekom-master, samt datacenter för den globala IKT sektorn.

eSite x10 är världens första kraftregleringssystem som utvecklats helt enligt telekomstandarder för utomhusbruk. Den är en patenterad, försluten enhet som är skyddad mot obehörig åverkan, nyttjar passiv konvektionskyla och är underhållsfri utan filter eller rörliga delar. eSite x10 är framtiden inom kraftregleringssystem för basstationer och telekom-master.

Flexenclosure har sitt huvudkontor i Sverige och lokala kontor runt om i världen. Bolagets kunder innefattar ACS, Airtel, Apollo Towers, CenturyLink, Energy Vision, Globe Telecom, IHS Towers, Millicom, MTN, Vodacom och Zain.

Om ALMA IT

Alma IT är en tjänsteleverantör inom telekom och IT som samarbetar med telekomoperatörer med hjälp av sin breda portfölj av lösningar och know-how.

Alma IT hjälper telekomoperatörer att sänka sina kapitalutlägg samt att öka sin ARPU i den digitala eran genom att tillhandahålla nya och återanvända nätverk (radio/transmission/elkraft/WI-FI) samt kostnadseffektiva lösningar för CRM, OSS/BSS, ERP, POS, Mobile Money, Device Management, BI mm.

Läs mer på www.almait.eu , LinkedIn.