Ökad global efterfrågan på datacenter:

Flexenclosure etablerar sig i Lidköping med sin andra produktionsanläggning

20 december 2017

Flexenclosure, den svenska designern och tillverkaren av prefabricerade datacenter, etablerar sig på Hovby flygplats i Lidköping. Det blir Flexenclosures andra produktionsanläggning. Man har sedan tidigare en fabrik med kontor i Vara.

  • Vi har nått stora globala framgångar med våra moderna och prefabricerade datacenter eCentre. För att möta våra kunders efterfrågan på kortare leveranstider och ökade volymer säkerställer vi kommande leveranser inom detta produktområde med den nya fabriken i Lidköping. Tillverkning av eCentre kommer även att fortsätta i Vara, säger Marcus Karlsson, platschef Flexenclosure Vara.
  • Det är en stor satsning för Flexenclosure och vår fortsatta resa som framgångsrikt svenskt globalt tillväxtföretag.

Nyanställningar i såväl Vara som Lidköping

Flexenclosure kommer från januari att förbereda Hovby flygplats för industrialiserad tillverkning av eCentre. eCentre är kundanpassade och prefabricerade datacenter som tillverkas i Sverige för vidare leverans till kunder världen över, ofta telekomföretag i utvecklingsländer som Colombia och Angola men även nu senast Australien. Etableringen i Lidköping förväntas leda till nyanställningar i både Vara och Lidköping.

  • Detta är en spännande utmaning och ett kvitto på vår lyckade affärsstrategi. Vi kommer att behöva hjälp av det lokala näringslivet i Lidköping med materialleveranser och resurser den närmaste tiden”, säger David King, VD, Flexenclosure.
  • Flexenclosures etablering på Hovby flygplats är en riktigt stor och glad julklapp för Lidköping. Det är den största näringslivsetableringen i Lidköping på flera år och kommer att betyda mycket för kommunen, flygplatsbolaget och inte minst alla underleverantörer, säger Anders Djup, VD för Flygplatsbolaget och Näringslivsfastigheter.

Pressinbjudan

Frågor kring detta pressmeddelande kan ställas direkt till undertecknade vid pressmöte onsdagen 20/12 kl. 15.30 på Näringslivsfastigheters kontor på plan 3 i Sockerbruket, Lidköping. Alternativt på telefon.

För mer information, kontakta:

David King
VD, Flexenclosure
Telefon: 0510-427 000
E-post: david.king@flexenclosure.com

Anders Djup
VD Lidköping Hovby Flygplats AB
Tel 0705-77 12 04

Om Flexenclosure

Flexenclosure erbjuder hållbara hårdvarulösningar för internetinfrastruktur – vi designar och tillverkar prefabricerade datacenter och intelligenta kraftreglering och -övervakning system för ICT-industrin (Information and Communications Technology). Företaget tillhandahåller integrerade, modulbaserade och fabrikstestade system som är tillförlitliga och anpassningsbara till lokala förutsättningar samt snabba att montera och installera.

eCentre är toppmoderna, kundanpassade, prefabricerade och för-integrerade datacenter som är energieffektiva, framtidssäkra och snabba att leverera. Genom sin flexibla och lätt utökningsbara uppbyggnad, tillåter eCentre anläggandet av kapitaleffektiva datacenter som möter alla certifieringskrav, inklusive Uptime Institute Tier IV standard.

eSite x10 är världens första system för kraftreglering och -övervakning som specialutvecklats för telekom-sajter utomhus och utifrån de särskilda krav som sådana ställer. Den patenterade eSite x10 är helt försluten och manipulationssäker med passiv kylning, och saknar både filter och rörliga delar vilket gör den underhållsfri. eSite x10 är framtiden inom utomhus system för kraftreglering och -övervakning.

Flexenclosure grundades 1989. Bolaget har produktion i Vara och huvudkontor i Stockholm. Bolaget har också kontor i Malaysia, Mexiko, Myanmar och Nigeria. Bland kunderna finns ACS, Airtel, Apollo Towers, IHS Towers, Millicom, Vodacom och Zain.